Wie zijn wij

Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

In Urmond is er al bijna 75 jaar een Scoutinggroep. Op deze pagina’s maak je kennis met Scouting Sint Tarcisius. Van hoe het begon in 1951 tot de huidige gang van zaken in de vereniging. Benieuwd naar wat Scouting nu precies is? Ook dat lees je hier!

Geschiedenis

Sinds 2014 spelen jongens en meisjes samen het spel van Scouting in Urmond. In Nederland bestaat Scouting inmiddels al meer dan 100 jaar!

Scouting Sint Tarcisius wordt mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers die zich elke woensdagavond inzetten voor onze leden, onze Scoutinggroep valt binnen Regio Westelijke Mijnstreek. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Scouting Urmond behoort tot de land-scouts van Scouting Nederland.